dimecres, 9 d’abril del 2014

KELMY- Pastís fondant "La Jordina fa 4 anys"

                                   
El 29 de Març, la Jordina va fer 4 anyets.
Volia fer-li un pastís i vaig aprofitar a Kelmy com a col.laborador del blog.  És el primer cop que utilitzo fondant!!! 
Però abans de donar-vos els detalls del pastís.... A Xixona, bressol de la tradició torronera i geletera per excel.lència a Espanya, Antonio Miquel Servet va crear l'any 1953 l'empresa Kelmy, dedicada a elaborar i subministrar productes i matèries primeres de qualitat per a les indústries pastisseres i de gelateria.
 
Amb més de mig segle d'experiència, Kelmy integra en el seu sistema de producció el respecte a les receptes tradicionals amb els avenços tecnològics, el que ha merescut el reconeixement dels seus clients tant a Espanya com a Portugal i França.
 
 


 
Kelmy aposta per la pastisseria decorativa, productes frosting i fondant, per elaborar i decorar tot tipus de dolços. Exemple clar, aquest lot, gentilesa de Kelmy (fondant, frosting i sucre glacé) i aquesta recepta!!


Anem pas a pas


Preparació "Bizcocho Victoria Sponge Cake"
- 1 part d'ous (5 ous, 300g)
- 1 part de sucre (300g)
- 1 part de mantega (300g)
- farina (350g)
- una mica de sal
- llevat en pols (calcular la quantitat per 300g de farina)
- Aromatitzem al gust
FONDANT (entra i compra a Kelmy Shop)




Batem la mantega un parell de minuts a velocitat mitja-baixa.


Afegim el sucre i la mica de sal i batem a mitja velocitat mitja fins que la mantega s'hagi blanquejat i estigui esponjosa, uns 5 minuts.


Anem afegint els ous, un a un i finalment la farina, que haurem tamisat juntament amb el llevat.

Batem a velocitat molt baixa i el temps just perquè es barregi.

Posem paper de forn en el motlle, aboquem la massa i posem al forn a 160 º uns 50 minuts.

Traiem el pa de pessic del forn quan al punxar amb un escuradents al centre surti net, el deixem refredar sobre una reixeta 10 minuts i desmotllem cap per avall.

 
Donem la volta al pa de pessic per deixar a dalt "la cara bona"​​. Important!!, el cul del pa de pessic serà la cara superior del pastís.


Ja tenim una part! Ara emboliquem el pa de pessic amb paper de film i els deixem reposar fins l'endemà, fora de la nevera.






Perfecte! avui el pa de pessic ja no estrencarà. Ara hem de fer el farciment i l'almívar:





Per fer l'almívar, posem a bullir 250g d''aigua i 250g de sucre , un cop arribi a bullir , ho deixarem entre 5 i 10 minuts , a foc suau . Com menys bulli més lleuger quedarà .En apartar-lo del foc hi afegim l'aroma escollit. deixar refredar.  (Si es desitja es pot fer el dia abans i ficar a la nevera un cop fred)

El farciment (1 part de xocolata de cobertura negra mínim 52% cacau i 1 part de de nata per muntar ( 35% matèria grassa )

Trossegem la xocolata i el posem en un bol. Posem a escalfar la nata , a foc mitjà i quant comenci a bullir la retirem del foc i l'anem tirant sobre la xocolata , remenant amb compte fins haver afegit tota la nata i fos completament la xocolata .
Deixem refredar.(Si es desitja es pot ficar a la nevera un cop fred , però per utilitzar caldrà temperar)




Un cop fet ja podem dividir en 3 capes amb ajuda d'un ganivet de serra i l'omplim amb l'almívar i el farciment de xocolata


Ara cal omplir el pa de pessic, remullem les capes amb l'almívar i el farcim amb xocolata negra (hem muntat una mica per farciment).










Recobrim amb varies capes de xocolata i llestos!, emboliquem el pastís amb paper de film i el deixem fora de la nevera fins l'endemà que farem el fondant





I per fi!!!! ara amb paciència, són les 7:30h del matí....... fondant rosa bebé, fucsia, vainilla, blau bebé, gris i blau turquesa. Gràcies KELMY!!!!











2 hores després..........................


 
 
FELICITATS JORDINA !!
       
 
La tieta
 

2 comentaris:

  1. Molt bones les explicacions i de ben segur que estava boníssim el pastís final. Felicitats per la pàgina: és molt visual i ben estructurada! Ja espero la següent entrada!

    ResponElimina
  2. Doncs això diuen! Que estava boníssim i molt dolç!

    Gràcies per seguir el blog i de que t'agradi!.

    ResponElimina