Volia fer-li un pastís i vaig aprofitar a Kelmy com a col.laborador del blog. És el primer cop que utilitzo fondant!!!
Però abans de donar-vos els detalls del pastís.... A Xixona, bressol de la tradició torronera i geletera per excel.lència a Espanya, Antonio Miquel Servet va crear l'any 1953 l'empresa Kelmy, dedicada a elaborar i subministrar productes i matèries primeres de qualitat per a les indústries pastisseres i de gelateria.
Amb més de mig segle d'experiència, Kelmy integra en el seu sistema de producció el respecte a les receptes tradicionals amb els avenços tecnològics, el que ha merescut el reconeixement dels seus clients tant a Espanya com a Portugal i França.
Kelmy aposta per la pastisseria decorativa, productes frosting i fondant, per elaborar i decorar tot tipus de dolços. Exemple clar, aquest lot, gentilesa de Kelmy (fondant, frosting i sucre glacé) i aquesta recepta!!
Anem pas a pas
Preparació "Bizcocho Victoria Sponge Cake"
- 1 part d'ous (5 ous, 300g)
- 1 part de sucre (300g)
- 1 part de mantega (300g)
- 1 part de mantega (300g)
- farina (350g)
- una mica de sal
- llevat en pols (calcular la quantitat per 300g de farina)
- llevat en pols (calcular la quantitat per 300g de farina)
Batem la mantega un parell de minuts a velocitat mitja-baixa.
Afegim el sucre i la mica de sal i batem a mitja velocitat mitja fins que la mantega s'hagi blanquejat i estigui esponjosa, uns 5 minuts.

Batem a velocitat molt baixa i el temps just perquè es barregi.
Posem paper de forn en el motlle, aboquem la massa i posem al forn a 160 º uns 50 minuts.
Traiem el pa de pessic del forn quan al punxar amb un escuradents al centre surti net, el deixem refredar sobre una reixeta 10 minuts i desmotllem cap per avall.
Donem la volta al pa de pessic per deixar a dalt "la cara bona". Important!!, el cul del pa de pessic serà la cara superior del pastís.
Ja tenim una part! Ara emboliquem el pa de pessic amb paper de film i els deixem reposar fins l'endemà, fora de la nevera.

Perfecte! avui el pa de pessic ja no estrencarà. Ara hem de fer el farciment i l'almívar:
Per fer l'almívar, posem a bullir 250g d''aigua i 250g de sucre , un cop arribi a bullir , ho deixarem entre 5 i 10 minuts , a foc suau . Com menys bulli més lleuger quedarà .En apartar-lo del foc hi afegim l'aroma escollit. deixar refredar. (Si es desitja es pot fer el dia abans i ficar a la nevera un cop fred)
El farciment (1 part de xocolata de cobertura negra mínim 52% cacau i 1 part de de nata per muntar ( 35% matèria grassa )
Trossegem la xocolata i el posem en un bol. Posem a escalfar la nata , a foc mitjà i quant comenci a bullir la retirem del foc i l'anem tirant sobre la xocolata , remenant amb compte fins haver afegit tota la nata i fos completament la xocolata .
Deixem refredar.(Si es desitja es pot ficar a la nevera un cop fred , però per utilitzar caldrà temperar)
Un cop fet ja podem dividir en 3 capes amb ajuda d'un ganivet de serra i l'omplim amb l'almívar i el farciment de xocolata
Ara cal omplir el pa de pessic, remullem les capes amb l'almívar i el farcim amb xocolata negra (hem muntat una mica per farciment).

Recobrim amb varies capes de xocolata i llestos!, emboliquem el pastís amb paper de film i el deixem fora de la nevera fins l'endemà que farem el fondant

2 hores després..........................
FELICITATS JORDINA !!
La tieta
Molt bones les explicacions i de ben segur que estava boníssim el pastís final. Felicitats per la pàgina: és molt visual i ben estructurada! Ja espero la següent entrada!
ResponEliminaDoncs això diuen! Que estava boníssim i molt dolç!
ResponEliminaGràcies per seguir el blog i de que t'agradi!.