dijous, 12 de febrer de 2015

Dijous Gras, Dijous de Carnestoltes amb botifarra d'ou feta a casa

La botifarra és un dels productes més típics de Catalunya. És un embotit que com a ingredients principals porta carn de porc picada, sal, pebre i altres especies.

Se n’elaboren de molts tipus, des de les més comuns, com la botifarra blanca i la negra, fins a botifarres preparades amb una gran varietat d’ingredients, per exemple amb bolets, amb ceba, amb llengua i també amb ou.


La botifarra d’ou es prepara de manera semblant a la botifarra blanca, per tant, això vol dir que està elaborada amb carn de porc magre.


Aquest embotit data del segle XVII, segons sembla originari de Barcelona i relacionat amb la festa de Carnaval. En un principi era un embotit que s’elaborava únicament per a menjar-se el dijous llarder o dijous gras i els dies previs a la Quaresma, per tant només es trobava en aquesta època. Darrerament aquest producte és tan apreciat que es comercialitza i consumeix durant tot l’any, tot i que fora de la temprada de Carnaval pot resultar més complicat trobar-la a les botigues habituals.


Si passat el dijous llarder us heu quedeu amb les ganes de menjar-ne, aquí teniu la recepta per a preparar-la:

Ingredients:


-Carn de porc
-Ous (8 ous per cada kg de carn)
-Sal, pebre negre i nou moscada

Preparació:


1-Trinxa la carn de porc i afegeix sal i pebre.


2-Mentrestant bat els ous i afegeix una mica de sal i nou moscada.


3-Barreja els ous batuts amb la carn de porc picada i emboteix la barreja en budells prims de porc. Has de tenir en comte de no estrènyer-ho molt ja que l’ou al coure augmenta de mida.


4-Posa les botifarres a bullir en aigua durant una hora i quart. Un cop bullida, lliga’n els extrems amb un cordill i deixa-la secar.


La botifarra d’ou pot menjar-se sola, acompanyada o bé utilitzada com a ingredient per a preparar altres plats. Exemple d’això és la també típica truita de botifarra d’ou que també s’acostuma a menjar el dijous llarder.

De moment us deixo les fotografies de la preparació.... Encara sou a temps de preparar-la !!!

I després d'algunes hores ..... ja tenim la botifarra d'ou feta i tastada!! i està molt bona!!! Ara a fer les truites....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada