dijous, 31 de juliol del 2014

LA COLMENA QUE DICE SÍ : compra productes directament a agricultors i poductors locals

Si segueixes el bloc ja sabràs que el passat dijous dia 24 de Juliol vaig tindre el gust de conèixer a la nova plataforma "La Colmena que dice Sí" de Barcelona.
 
Que qué és La Colmena que dice Sí (La Ruche Qui Dit Oui), estaràs pensant???. Doncs és una empresa francesa que ofereix als grangers i agricultors una plataforma per vendre productes directament als consumidors, sense haver de dependre d'intermediaris per a la seva distribució i comercialització. La primera Colmena es va crear ara fa 3 anys a França i en l'actualitat a França i a Bèlgica n'hi ha 500!!
 
El funcionament de la Colmena que dice Sí (LCQDS), tal i com indica el seu propi nom, Colmena, gira al voltant de la crecaió de ruscs de productors i consumidors, que cada setmana es reuneixen en un lloc concret, en aquest cas a Barcelona, al carrer Bailen nº 11, a l'espai  Markers of Barcelona (MOB) - FabCafe BCN, per tal de conèixer i poder comprar els productes d'una forma diferent, més personal. Allà trobareu al Sergi, la Shaina i al Marc Raulin.
 
Entra i uneix-te!!. Jo ho vaig fer tal i com us he dit la setmana passada....doncs per motivar a la gent i com a agraïment als seus primers membres de Barcelona et regalaven la teva compra de productes!!, i així és el que vaig fer després d'assabentar-me gràcies als Horts Ca n'Alegria.
 
Doncs bé, després de fer la comanda per la web, t'envien un correu de confirmació de la teva compra i et recorden que el punt de recollida es al  MOB, els diijous de 18:00-20:00h.
 
Horts de Ca n'Alegria i de la Mercè
I allà puntual, abans de les 18:00h, aprofitant a prendre una aigua fresqueta amb la calor que queia, el preu 1€, servida pel Sergi... mentrestant arribaven els productors i muntaven les seves paradetes... crec que no m'he deixat a ningú!!
 
Horts  Ca n'Alegria
Portal Berguedà empresa d'inserció, S.L.
BakeryBCN, Cerveses JK
Horta de la Mercè
La klosca
Mulán Cakes
 
I després d'una llarga estona xerrant amb cadascú de vosaltres, tastar el pa de BakeryBCN i el pastís de pastanaga... de Mulán Cakes, vaig recollir els meus productes,...sort que duia el carro de la compra però encara i així les noies de l'horta de la Mercè van acompanyar-me fins al cotxe!! Gràcies!!
Cerveses JK, la Klosca i Portal Berguedà
 
I bé, la meva compra va ser aquesta: (us deixò preus però a la web ho teniu tot!)
 
1 pack de 3 iogurts ensucrats (3x125g)   1,60€
1 pack de 3 iogurts amb mermelada de fruits del bosc (3x125g)   2,05€
Bledes                                        500g         1,60€
Prunes                                        1Kg          2,50€
Préssecs                                     1Kg          2,50€
Cebes                                         1Kg          2,50€
Carbassó  verd                           1Kg          1,50€
Tomàquet xerry variat               250g         1,90€
Patata blava                               1Kg           4,20€
Tomàquet Montserrat                1Kg          5€
Pa de sègol, blat, panses i nous 500g         3,50€
1 dotzena ous ecològics            12u.         3,90€
 
Jo,recollint el pa de BakeryBCN

 
Gairebé ja ens ho hem penjat tot! Les prunes i els préssecs molt dolços, i molt bon gust!.


Les verdures grandioses i amb el toc de la terra, amb els seus cops i picades, però amb un sabor exquisit!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 





 Les papates blaves mai les havia tastat, les vaig fer fregides i a part de que donen un toc de color a la taula, el seu gust és potent!. i una d'aqueste flors és la que vaig menjar a la paradeta,!!!
Shaina i BakeryBCN

Els tomàquets, que dir d'ells! però això si que són tomàquets i no el que ens venen per allà! Grans, i gustosos,  es desfan a la boca!...i el pa?? va volar gairebé tot aquella mateixa nit sucant l'oli de l'amanit del tomàquet acompanyat d'una bona truita amb aquests ous de totes mides i ben grocs, símbol d'ecológic!
 
I per postres els iogurts, amb gust, molt gust de llet, artesanal i el toc de la mermelada.... ummmm!!! només en queda un a la nevera!!!!
  
I aquesta va ser la meva cistella! 100% free.
 
No us ho penseu més, al Setembre tornen a obrir el rusc!! ara està tancat per vacances. Espero que us hagi agradat!!
 
mireu quin tomàquet!, no cap a la mà!
préssecs i prunes dels Horts Ca n'Alegria
 














2 comentaris:

  1. Molt bona pinta. És un goix llegir el teu bloc. Esperare.m al setembre per anar a la Colmena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si ena veiem al rusc al setembre! Per cert has provat les patates blaves? En una dies penjaré alguna recepta amb els productes de la cistella!

      Elimina