dimarts, 23 de juny de 2015

Coca Sant Joan, Jana i Ian 2015

Aquí no trobareu la clàssica recepta de la coca de Sant Joan i la raó és molt senzilla, no hi ha ni ous ni fruita confitada ni pinyons.... Així que improvitzarem la nostra coca, la Coca Sant Ian!!

Ingredients per la base:

- 500 ml de llet
- 300 gr de sucre
- 200 ml d'oli d'oliva
- 500 gr de farina
- 250 gr de margarina
- Un sobre de llevat
- Ratlludar d'una llimona

Ingredients per la crema :

- 350ml de llet
- Una branca de canyella
- Pell de llimona i taronja
- 60gr de sucre
- 2 cullerades de Maizena
- Esencia de vainilla

Barrejar tots els ingredients per fer la base i directe al motlle. Seguidamente prepararem la crema pastissera.

Separem una mica de llet. Posem a infusionar al foc la llet, amb el sucre, la canyella i les pells de llimona i fruita. Quan comenci a bullir ho treiem del foc i ho colem. Barregem la maizena amb la llet que hem separat i ho afegim a la llet calenta, juntament amb una mica d'esencia de vainilla. Ho tornem a posar al foc i anem remenant fins que quedi més espès.

Només queda distribuir-la per sobre de la base fent quadrants, ficarametlles filetejades, sucre i com no tenim cireres, i li manca el toc vermell doncs li ficarem mermelada de gerds!

Cap al forn, a 180 40 minuts.

Bona revetlla!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada