dijous, 7 de maig de 2015

Porra Antequerana o Salmorejo Cordobés

Comença a fer calor i ve de gust un plat fresquet, oi? Doncs avui una recepta molt rápida i que no pot faltar en les nostres neveres!. 

El primer cop que ho vaig tastar vaig repetir! L'original, la Porra de Antequera, a Màlaga i desde llavors no falta a la nostra cuina!!

INGREDIENTS

1100 gr. tomàquet vermell
250 gr. pebrot vermell
10 gr. vinagre de xerès
160 gr. 2 cops d'oli d'oliva
100 gr. miga de pa
Ous dusos
Pernil serrà

PREPARACIÓ

1.- Tallar a daus el tomàquet amb pell i el pebrot vermell.
2.- Escórrer el pa que l'haureu tingut 3 hores en aigua.
4.- Ficar a la trituradora el tomàquet, el pa, el pebrot, el vinagre i 160g d'oli.
5.- Triturar un mica, afegir sal i colar amb l'ajuda d'un colador.

El resultat és aquest:

6.-  Un cop colat, rectificar de sal i tornar a triturar, ara a máxima potencia, afegint els 160gr. d'oli restants.
7.- Emplatar amb un ou dur tallat a daus i amb pernil serrà torradet.
8.- Un rajolí d'oli d'oliva i Bon Profit!!!


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada