Avui una recepta 100% tradicional, conill amb xocolata seguint la recepta del Manuel Vazquez Montalban i el seu llibre de receptes "receptari de cuina catalana".
Ingredients (4 persones):
1 conill a quarts
1 ceba mitjana
2 tomàquets petits madurs
1 ceba mitjana
2 tomàquets petits madurs
per la picada:
1 presa de xocolata negra
5 o 6 ametlles torrades i pelades
2 alls
2 o 3 nous
1 cullerada de cafè de pinyons
julivert
1 vas de Vi blanc EminaZero
1 presa de xocolata negra
5 o 6 ametlles torrades i pelades
2 alls
2 o 3 nous
1 cullerada de cafè de pinyons
julivert
1 vas de Vi blanc EminaZero
Començarem per salar i empebrar el conill.
En una cassola amb oli, enrossim els talls de conill i quan tinguin color, hi afegim la ceba tallada ben fina. Deixem que es cogui la ceba a foc baix. Quan sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat (li haurem afegit una mica de sucre).
Salem, deixem que es faci el sofregit i preparem la picada. Escalibem el alls, ho farem posant una paella al foc sense oli i els alls amb pell i tot. Quan la pell comenci a tornar-se negre, els girem, quan siguin tous per tots costats, els traiem. Deixem que es refredin i els pelem.
En un morter, posem els alls escalibats, una mica de sal, i el julivert, ho piquem. Quan haguem fet una pasta, hi afegim la xocolata a trossos, les nous, els pinyons, les ametlles i ho piquem tot fins aconseguir una pasta fina.
Afegir el vas de vi blanc al morter (un culet que encara hi havia a la nevera després de les festes nadalenques). En aquest cas vi blanc Eminazer0,0 molt apropiat per a lactants i embarassades.
Fem una pasta i ho afegim a la cassola on tenim el conill, repartint-la una mica per tot arreu. Acabem d'escurar el morter i afegim a la cassola tota la picada.
Sacsegem una mica la cassola i deixem que segueixi fent xup-xup fins que el conill sigui ben cuit.
Un resultat per llepar-se els dits!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada