Patata coneguda també com Vitelotte, Négresse, Tòfona de la Xina o patata blava, negra,.... De pell morada, gairebé negra, carn violeta, allargades, rodones i de recol.lecció tardana, amb elevat contingut de midó. Es poden cuinar com la resta de patates: bullides, fregides, en puré, fent xips ... Té gust a patata, però amb una mica més de suavitat.
El més important de la Vitelotte es que el seu valor nutricional és superior al de la patata blanca, i això va lligat al seu color morat degut a les antocianines, el pigment vegetal hidrosoluble que es troba en els vacúols de les cèl.lules.
Diversos estudis han mostrat que les antocianines tenen efectes terapèutics, són antioxidants, és a dir, redueixen els radicals lliures i amb això, els riscos de patir malalties cardiovasculars, patologies neurològiques i fins i tot càncer. També són bones per la pressió arterial i la seva pell té un bon contingut de vitamina C, flavonoides i altres substàncies molt beneficioses per a l'organisme.
Així doncs, cap a la cuina. Ara toca pelar, tallar i fregir per poder emplantar aquestes mitjanes de bou amb papates xips.
BON PROFIT!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada