El iogurt grec tradicional és un producte lacti fet amb llet de vaca o de cabra i, en general, conté entre un 9 i un 10% de matèria grassa (les altres varietats típiques de iogurt no superen el 3,5%).
Com més alt és l'índex de greix lacti, el iogurt tendeix a ser molt més complet, ja que els bacils es desenvolupen plenament en aquest medi.
El resultat és un iogurt bastant saborós, dens de cos i molt cremós. El iogurt grec té aproximadament un 7% de proteïnes, al voltant del doble que els altres iogurts i menys carbohidrats.
Ingredients iogurt grec casolà (12 iogurts)
1 litre de llet sencera
200 ml de nata líquida
4 cullerades soperes de sucre
1 iogurt natural
opcional: mermelada de gerds
Aboquem tots els ingredients en un bol i remenem bé amb una cullera. Quan la barreja sigui homogènia abocar-la als pots de vidre i cap a la iogurtera, (jo he utilitzat la Multi Delices de Tefal).
I ara només cal esperar 10 hores!, paciència!! el resultat són uns exquissits iogurts grecs molt densos boníssims!!
Nota: Podeu fer variacions amb mermelades, nosaltres hem fet 4 iogurts grecs amb mermelada de gerds a la seva base. Una idea genial per esmorçar!
JROÑA QUE JROÑA!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada